• May 31, 2023

NUK ËSHTË ‘TË DUA’ /KJO ËSHTË FJALA QË BURRAT DUAN TË DËGJOJNË NGA GRATË….

Dashuria dhe respekti janë parësore në çdo marrëdhënie. Megjithatë dhe fjala magjike “të dua”, nëse përsëritet shpesh, e humbet rëndësinë e saj. Por përveç fjalëve “të dua”, ka disa fjalë të tjera të rëndësishme qe mund t’ja thoni të dashurit tuaj. Fraza “të vlerësoj” është në fakt më e fortë se “të dua”. Pse? Pothuajse çdo person ka përjetuar tradhtinë në një moment të jetës së tij, ndaj jemi shumë të kujdesshëm kur dikush na thotë “të dua”.HAP REK LAMEN ME POSHTE Per Iajmin e PIote. LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN DHE MERR KON.TAKTlN

Por kur dikush na vlerëson, është një emocion i sigurt, thonë psikologët. Shprehjen “të dua” e përjetojmë shpesh si diçka të zakonshme. Për shembull, ne shpesh themi: “Ti e di që të dua”… Për shkak të përdorimit të vazhdueshëm, kjo frazë humbet fuqinë e saj. Fraza “Të dua” mund të përdoret gjithashtu si një formë manipulimi – për të bindur një partner për diçka, për t’u qetësuar në një situatë të tensionuar.HAP REK LAMEN ME POSHTE Per Iajmin e PIote. LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN DHE MERR KON.TAKTlN

Ndryshe nga fjala shpesh manipuluese “ti e di që të dua”, shprehja “të vlerësoj” vjen nga zemra, duke provokuar përgjigjen më të sinqertë. Si t’ja thoni partnerit se e vlerësoni atë? Shikojeni në sy dhe thuaj: “Unë të vlerësoj që je kaq i mirë / i sjellshëm / i kujdesshëm / i mirë / fisnik / ambicioz …”

Mos kini frikë të tregoni mirënjohje për gjërat e vogla: “Unë e vlerësoj larjen e enëve dhe pastrimin e shtëpisë” ose “Unë e vlerësoj shumë që i çon fëmijët në kopësht që unë të kem më shumë kohë për veten time në mëngjes”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *