• June 3, 2023

Tragjᶒdi e madhe në Indi/ Mbi 280 të vdᶒkur nga përplāsja e trenave, qindra të plāgosur në këtë vend

Numri i vi ktimave nga përpl asja e trenave në Odisha të Indisë ka shkuar në 288 dhe mbi 1000 janë pl agosur, raporton CNN. Numri i vi ktimave pritet të rritet pasi shumë njerëz dyshohet se janë bllokuar nën vagona. Në ak sident u përfshinë dy trena pasagjerësh dhe një mallrash.HAP REK LAMEN ME POSHTE Per Iajmin e PIote. LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN DHE HAPE LAJMIN

Më shumë se 115 ambulanca dhe disa njësi të shërbimit zj arrfikës ndodhen në vendngjarje.

Ushtria indiane, ekipe nga Forca Kombëtare e Reagimit ndaj Fatkeqësive, Forca e Veprimit të Shpejtë të Fatkeqësive Odisha dhe shërbimet e zja rrit të shtetit janë dërguar në vend.

Qindra njerëz janë mbledhur jashtë spitaleve për të dhuruar gjak. Një zyrtar i lartë tha se rreth 850 njerëz janë shtruar në spital. Ministri i Hekurudhave Ashëini Vaishnaë urdhëroi një hetim të nivelit të lartë për incidentin ndërsa kryeministri i Odisha, Naveen Patnaik shpalli zi shtetërore njëditore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *