• June 4, 2023

Zvicra kërkon punëtor, 250.000 vende të lira pune

Qindra mijë vende pune janë të disponueshme aktualisht në Zvicër. Ky është konstatimi i platformës për punë “x28 AG” në raportin e saj “Jobradar” të publikuar të hënën. Platforma në fjalë ka regjistruar afro dyqind e pesëdhjetë mije vende të lira pune të hapura vetëm në tremujorin e parë të 2022.HAP REK LAMEN ME POSHTE Per Iajmin e PIote. LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN DHE HAPE LAJMIN

Pothuajse një çerek milioni vende pune janë të lira në Zvicër. Shumica janë në infermieri dhe ndërtimtari por edhe sektorë tjerë ofrojnë shumë vende pune.

Rrjeti i marketeve COOP me dëshpërim të madh kërkon staff, por se gjen numrin e nevojshëm.

Sipas listës së sektorëve, punonjësit në sektorin e kujdesit shëndetësor janë veçanërisht të kërkuar afro 14000, shkruan agjencia e lajmeve SDA. Më pas vjen sektori i ndërtimit me afro 13000 dhe më pas ai i shitjes me pakicë, sektori i IT dhe ai i hotelierisë , secili me mbi 11000 vende të lira pune.

Nëse krahasohen kompanitë veç e veç, shitësi me pakicë Coop kërkon 2278 puntorë të rrinj, nëpër pozicione të ndryshme.

Sipas “Jobradar”, banka e madhe Credit Suisse po ashtu kërkon 789 punonjës edhe qyteti i Cyrihut kërkon 586 punëtorë gjithashtu, dhe si përfundim është se kanë një kërkesë të lartë për punonjës.

Shumica e vendeve të lira të punës mund të gjenden në kantonin e Cyrihut, gjithsej 55942. Cyrihu ndiqet nga Berni me 40787 vende të lira pune.

Gjithashtu ka shumë vende të lira në kantonin Aargau 17448 dhe në kantonin e St. Gallenit 16117.

Kompania e personelit x28 përdor të ashtuquajturin “web merimangë” për të vlerësuar të gjitha shpalljet e punës që gjenden në portalet e punës dhe faqet e internetit të kompanive në mes të çdo tremujori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *