• June 6, 2023

Shkencëtarët zbulojnë një organ të panjohur me funksion të jashtëzakonshëm te njeriu

Shkenca nuk rresht së na surprizuari! Sipas një studimi të kohëve të fundit, rezulton se brenda trupit tonë ka qenë përherë një organ, të cilin ekspertët e kanë cilësuar gabim. HAP REK LAMEN ME POSHTE Per Iajmin e PIote. LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN DHE HAPE LAJMIN

Studimi, që mund të konsiderohet padyshim si revolucionar, u botua në revistën “Scientific Reports” nga Qendra Mjekësore “Mount Sinai Beth Israel” dhe Universiteti i New York-ut. Aty shpjegohet se një ind lidhës është konsideruar gabim si i tillë, por në fakt bëhet fjalë për një lloj membrane ndarëse, e cila thuhet se është e shpërndarë në gjithë organizmin tonë.

“Interstitium” quhet organi që ka funksion lidhës mes shtresave të sipërme të lëkurës, mushëkrive, sistemit tretës, zonat mes muskujve etj.

Kërkimi shkencor hedh dritë edhe mbi luf tën kundër k ancerit. Duke qenë se ky organ lidh pjesë të ndryshme të trupit, mund të jetë përgjegjës edhe mbi përhapjen e kan cerit me shpejtësi në zona të ndryshme të organizmit. Me njohjen e tij si organ dhe me vëmendjen që do të fitojë tani, ekspertët janë pozitivë në l uftën kundër ka ncerit dhe sëm undjeve të tjera që përhapen me shpejtësi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *