• June 7, 2023

Ekspertja e Harvardit pohon: Nëse dikush po përpiqet t’ju ofendojë, thjesht bëjini këtë pyetje të shkurtër

Kur një mik ose i njohur bën një shaka të vrazhdë me ju ose bën një koment ose fyerje të pakëndshme, të ekzagjeruar, ju ndoshta e gjeni veten të hutuar dhe të pasigurt se si të vazhdoni. SHTYP KETU DHE LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN DHE HAPE LAJMIN

 

 

Nëse impulsi juaj i parë është të veproni sikur komenti nuk ju ka goditur, mbani në mend se kjo mund të çojë në më shumë komente të ngjashme. Nga ana tjetër, nëse e refuzoni vërejtjen, kjo mund të çojë në konf likt ose të paktën siklet.

Sarah Jane Ho, një eksperte për mirësjelljen dhe konventat shoqërore, e trajnuar në Harvard, zbulon se si të reagoni saktë në një situatë të caktuar. Nëse e gjeni veten në fund të një komenti të pafytyrë, mënyra më e mirë për t’iu përgjigjur atij është të jeni të sjellshëm dhe të bëni vetëm një pyetje !

“A jeni mirë?” , kjo është gjithçka që duhet të thuash!

“Nëse një shok më thotë diçka të keqe, zakonisht e shikoj dhe e pyes: ‘A je mirë?‘”, thotë Ho, duke shtuar se njeriu nuk duhet të përdorë një ton të ashpër, por miqësor. Ato tre fjalë të thjeshta jo vetëm që do të sinjalizojnë se nuk e keni marrë personalisht komentin, por edhe se nuk e vlerësoni fare.

“Në këtë mënyrë nuk vepron në mbrojtje, por me kujdes dhe në këtë mënyrë e vë nën kontroll tjetrin”, thekson Ho./abcnews.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *