• June 7, 2023

Kjo ngjyrë e syve është më e rralla në botë

A e dini cila është ngjyra e syve më e zakonshme në botë?Një infografik i bazuar në të dhënat nga Atlasi Botëror zbulon se shumica e njerëzve (70-80 përqind) kanë sy kafe. SHTYP KETU DHE LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN DHE HAPE LAJMIN

 

 

Më pas është bluja me 8-10 për qind, pastaj ngjyra lajthie me 5 për qind, ngjyra e qelibarit (e verdhë) me të njëjtën përqindje, më pas grija me 3 për qind dhe në fund, më e rralla është jeshile me 2 për qind.

Sipas Indeksit, për sa i përket përfaqësimit, kafeja e errët është më e zakonshme në Afrikë dhe Azinë Juglindore, kafe e çelur është më e zakonshme në Evropë, Azinë Perëndimore dhe Amerikën Veriore dhe Jugore.

E gjelbra, ngjyra më e rrallë e syve, është më e përhapur në Evropën Qendrore, Perëndimore dhe Veriore./abcnews.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *