• June 11, 2023

Kapet personi i cili deshi te shishte Tevratin 700 vjecar per 1.5 miljon euro ,

Sipas informacioneve të marra, ekipet e Komandës së Xhandarmërisë Krahinore ndërmorën një informacion se I.M.P., i ardhur nga Stambolli në rrethin e Bulancakit, po përpiqej të shiste dorëshkrimin e Tevratit për 1.5 milionë dollarë. Dorëshkrimi i Tevratit, i cili vlerësohet të jetë rreth 700 vjeç, u gjet tek i dyshuari që u kap nga ekipet.

 

 

\Ndaj të dyshuarit, i cili është dërguar në mbajtje, ka nisur procedura për akuzën e “shkeljes së ligjit për mbrojtjen e pasurive kulturore dhe natyrore”. Tora e konfiskuar iu dorëzua Drejtorisë së Muzeut të Giresunit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *