• June 12, 2023

Kur kapitulloi Serbia…! 24 vite nga marreveshja që i dha fund luftës në Kosovë

Sot, mbushen 24 vite nga nënshkrimi i asaj që njihet si marrëveshja ushtarako-teknike e Kumanovës, që çoi në dorëzimin e ushtrisë së asaj që atëherë ishte jugosllavia dhe kapitullimin e Sllobodan Millosheviçit.

 

 

Kjo marrëveshje i dha fund luftës në Kosovë. Me këtë marrëveshje, serbia u detyrua të tërhiqte të gjitha forcat e saj policore dhe ushtarake nga Kosova. Marrëveshjen e Kumanovës, mes NATO-s dhe ish republikës federale të Jugosllavisë, të firmosur më 9 qershor 1999, e firmosën Michael Jackson, komandant i parë i KFOR-it në Kosovë dhe ish shefi i shtabit të ushtrisë serbe, gjenerali Nebojsha Pavkovic, i akuzuar i Hagës për krime lufte.

Marrëveshja u firmos më 9 qershor dhe hyri në fuqi më 11 qershor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *