• June 13, 2023

Ja pamjet ku shfaqet xhamia dhe medreseja pas she.mbjes se njeres nga digat me te medha ne Turqi..(VIDEO)

Fshati Narlık, i cili u përmbyt nga Diga e Derinerit dhe Hidrocentrali (HES), i cili u vu në shërbim në Artvin në vitin 2012, doli pas rënies së nivelit të ujit në digë.

 

 

Në digën e Derinerit dhe HEPP, i cili është i 6-ti më i lartë diga në botë, uji filloi të bllokohej në shkurt 2012. Disa vendbanime ku ndodhet u përmbytën. Struktura si shtëpia, xhamia dhe fabrika e përdorur në prodhimin e vajit të ullirit për një periudhë të fshatit Narlık,.

I cili u boshatis në vitin 2010 me uljen e nivelit të ujit doli në dritë edhe diga e Derinerit.shuar mallin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *