• June 15, 2023

Rrëmbimi i tre policëve, reagon Osmani: Agresion nga ana e Serbisë, kërkon destabilizim

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani e ka cilësuar rrëmbimin e tre efektivëve të policisë kosovare, si një agresion nga ana e Serbisë. Me anë të një shkrimi ajo ka thënë se edhe një herë tjetër Serbia ka dëshmuar se kërkon destabilizim në Kosovë dhe në të gjithë rajonin.

 

Osmani e ka përfunduar shkrimin e saj duke thënë se Institucionet e Kosovës nuk do të heqin dorë nga angazhimi për sundimin e ligjit, sikurse edhe nga përkushtimi për paqe e stabilitet afatgjatë.

“Kidnapimi i tre zyrtarëve policorë brenda territorit të Republikës së Kosovës është agresion nga ana e Serbisë.

Ky akt dëshmon edhe njëherë se Serbia nuk është e interesuar për paqe e stabilitet në rajon, por për të shkaktuar destabilizim të Kosovës dhe gjithë rajonit.

Akti i sotëm dëshmon se Serbia vazhdon të veprojë me logjikën e së kaluarës, tendencat hegjemoniste të së cilës kanë shkaktuar krime të tmerrshme dhe shumë viktima.

Policia e Kosovës ka treguar përkushtim e vendosmëri për ta ruajtur rendin dhe ligjin për të gjithë qytetarët pa dallim, ndaj një akt i tillë kërkon një reagim të ashpër dhe veprim të unifikuar të komunitetit ndërkombëtar ndaj tendencës së Serbisë për destabilizim të rajonit.

Zyrtarët policorë duhet të lirohen menjëherë dhe pa asnjë kusht!

Institucionet e Kosovës nuk do të heqin dorë nga angazhimi për sundimin e ligjit, sikurse edhe nga përkushtimi për paqe e stabilitet afatgjatë!”-ka shkruar Vjosa Osmani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *