• June 20, 2023

Shikoni se si Skifter këput koken e rosës me një shpejtësi maramendëse që arin afërsisht 390 km/h..VIDEO

Skifterët e vegjël mund të jenë gjuetarët më të shpejtë në mbretërinë e kafshëve. Famshëm, ata sulmojnë zogjtë më të vegjël, si yjet, duke përdorur një teknikë të quajtur përkulje.

 

 

 

Kjo përfshin fluturimin lart në një lartësi të madhe dhe pastaj bombardimin me zhytje me shpejtësi mahnitëse që rregullisht arrijnë më shumë se 200 mph (320 km/h). Përkulja më e shpejtë e regjistruar ndonjëherë është 242 mph (afërsisht 390 km/h).

Shpejtësi të tilla do të fitonin respekt në Autobahn dhe në qarkun e Formula 1, njësoj. Për peregrinin, është çështje mbijetese. Përkuljet me shpejtësi të lartë u mundësojnë atyre të vrasin gjahun e tyre me goditje masive në ajër.

Video Player

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *